Slíbila jsem ještě jeden recept z bílků, které se při vánočním pečení nacházejí v lednicích v množství více než malém.
Přirozeně bezlepkový recept, pár surovin a naprosto originální předpis
Miluji google translator zejména z jazyků jako je finština Pokud to mrsknete rovnou do češtiny, můžete se bavit celou dobu pečení.
Takže neupravený google recept 🙂
Co budeme na přípravu potřebovat:
4 bílkoviny (pokojová teplota)
2,5 dl třtinového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička jablečného octa
Pečlivě oddělejte bílkoviny a žloutenky. Zkontrolujte, zda je zařízení čisté a suché.
Rozštěpte bílé na horečnou pěnu.
Pokračujte v bičování a přidávejte polovinu cukru pomalu k davu. Smíchejte zbytek cukru a kukuřičný škrob a více pěny.
Pokračujte ve strouhaní, dokud není pěna lesklá a tvrdá, doba bude asi 5 minut.
Přidejte jablečný ocet a šlehčte na chvíli.
Vytvořte dva kruhové pavilony nad papírem na pečení. Vytvořte si další malý šváb, který můžete použít pro Paulovou výzdobu.
Smažte pavilonové základny ve spodní části trouby o 125 stupňů asi 1 hodinu a 15 minut. zavřít ale neotvírejte dveře trouby, ale nechte Pavlovu vychladnout v troubě.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta