Velmi snadný, rychlý a neskutečně dobrý chleba. Nebo teda chlebová placka. typická pro indickou kuchyni, ale uplatní se jako příloha kdekoli a kdykoli.
Těsto:
- 21 g čerstvého droždí
- 1 lžíce cukru krystal
- 160 ml vody
- 450 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 40 g rozpuštěného másla
- 200 g bílého jogurtu
Nejprve si necháme ve vlažné vodě s cukrem aktivovat droždí, tzn. rozdrobíme droždí do misky s vlažnou vodou a cukrem a necháme asi 15 min. nabobtnat. Poté přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, bude mírně lepivé. necháme 1 hodinu kynout. Poté na hodně pomoučené desce rozdělíme na cca 8 dílků a vyválíme jednotlivě na placku. pečeme jen pár minut nasucho na velmi dobře rozpálené ideálně teflonové pánvi. Potřeme máslem, do kterého můžeme nechat rozvonět bylinky a česnek dle chuti.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta