Trhací chlebík je ideální variant na grilovačku. Žádná věda, rychlá záležitost a výborná a variabilní chuť. Jak na to?
Těsto:
- 180 g vody
- 20 g oleje
- 30 g žitné mouky
- 260 g hladké mouky, případně špaldové
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky cukru
- 12 g droždí
Mouku dáme do mísy, do ní uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, půl lžičky cukru a rozdrobíme droždí. Po 10 minutách by už měl být aktivní kvásek, přidáme další suroviny a vymícháme hladké, nelepivé těsto. necháme 1 hodinu kynout. Poté rozválíme na větší placku, kterou potřeme asi 50 g změklého másla a posypeme bylinkami, česnekem, slaninou, sýrem, prostě dle chuti a toho, co nabízí spižírna 🙂 Rozkrájíme na čtverce, které skládáme za sebe a uložíme buď do formy na biskupský chlebíček nebo klidně i do bábovkové formy. pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta