Asi nenajdete jednodušší dezertík než je puding. Obzvlášť děti jej milují. A právě proto, proč jim dávat práškové cosi, s dodanými šmakuládami, když za stejnou dobu zvládnete puding domácí, který je chuťově o level výše? Tak jej zkuste 🙂
Suroviny:
- 2-3 lžíce cukru
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžíce kakaa
- 250 ml plnotučného mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g dobré čokolády
- špetka soli
- 1 lžička rozpustné kávy (dobrovolné 🙂
Postup je tak jednoduchý, že lehčí už to být nemůže 🙂 Promícháme cukr, škrob, kakao, sůl a případně rozpustnou kávu metličkou. Zalijeme mlékem se smetanou a dáme vařit, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 2 minutky. Odstavíme a nasypeme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Přelijeme do mističek a můžeme podávat 🙂
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář.
Severu zdar Vaše Markéta


