Pár surovin a půl hodinka práce. Zkuste paštiku jednou doma a uvidíte, že není paštika jako paštika a že stojí za to 🙂 Sice si ji s sebou nevezmete pod stan do Chorvatska 🙂 ale vykouzlit s ní příjemnou snídani v trávě dokážete určitě.
Co budeme potřebovat:
- 500 g očištěných kuřecích jater, necháme chvilku namočené v mléce
- 250 g másla
- trošku smetany
- 1 celá větší cibule
- tymián, oregáno, rozmarýn (nejlépe čerstvé, ale v zimě vemte na milost i sušené – ovšem sáček z obchodu není to pravé, zkuste vlastní úrodu)
- stroužky česneku
- sůl
- pepř
- brusinky
Na cca 50 g másla orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile začne pěnit, přidáme oloupaný a nožem rozmáčknutý česnek a bylinky. Chvíli restujeme, přidáme nadrobno nakrájená játra a restujeme dokud nebudou hotová, tzn. odpaří se voda a játra začnou mírně hnědnout. V tuto chvíli odstavíme z plotýnky, osolíme a opepříme podle chuti. Směs přendáme do robota nebo mísy, přidáme zbytek másla, smetanu na zjemnění (asi 2-3 lžíce) a rozmixujeme v mixéru nebo ponorným mixérem. Kdo chce hladkou strukturu, může ještě procedit skrz cedník. Na dno misky dáme brusinky, paštiku uhladíme ve vrstvě a pro lepší uchování na povrchu zakryjeme rozpuštěným máslem, které zaručí, že paštika nebude osychat.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta


Tato paštika je geniální přímo ze samotných rukou autorky Markétky, takže není co řešit 🙂
děkuji 🙂 moc a moc 🙂