Jsou zlatavé, křupavé, nadýchané a….. něco tak dobrého na snídani by si člověk měl občas dopřát. A nemusíte do Belgie, já jsem jedla nejlepší třeba ve Skotsku. A pokud vlastníte nějakou formu waflovače, vřele doporučuji! Naprosto ideální je otočný pomocník, kde se těsto krásně rozprostře…. Ale nebojte, vzhledem k tomu, že těsto obsahuje droždí, bude výborné i na waflovači s výměnnými plotýnkami v toustovači. Tak hodně štěstí a dobrou chuť 🙂
Těsto:
- 320 ml teplého mléka
- 8 g čerstvého droždí
- lžička cukru
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- 125 g rozpuštěného a zchladlého másla
- 2 bílky
- lžíce rumu
- lžíce perlového cukru (možno vynechat)
Do teplého mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut vzejít kvásek. Následně přidáme mouku a sůl, důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny odpočívat v teple. Do této směsi vmícháme rozpuštěné máslo a následně i sníh z bílků. Přidáme rum a případně perlový cukr.
Směs bohužel nejde dlouho „skladovat“ takže ihned pečeme wafle do zlatova, případně, podle Vaší preference, já je opékám cca 3-4 minuty.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta

