Znáte to, něco byste upekli, ale nechcete stát hodinu v kuchyni. Zároveň ne vždycky je doma mascarpone, tvaroh, nějaká čokoláda, prostě takové ty „lepší ingredience“. No co, ale pokud máte mrazák, určitě se vám v něm povaluje něco z loňské úrody. Případně s postupujícím létem se u vás na zahrádce nebo sousedově nebo kamarádky atd. objevují takové ty hovory – a nechceš třešně, nám se toho letos urodilo…. A to je ten nejlepší čas pro bublaninu. takže vejce, cukr mouka, trošku mléka a můžeme jít na to.
Těsto:
- 6 vajec
- 250 g cukru
- 150 g oleje
- 150 g mléka
- 430 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- citrónová kůra z jednoho citrónu
- vanilka (dle chuti)
Nejprve v míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Ale opravdu poctivě. jakože hodně. Opravdu hodně. A ještě. Nevzdávejte to, dokud nebudou opravdu hmota bílá a úplně plná bublinek. je to těch 10 mnut, které těsto ocení a tím slibuji veškerá práce končí. Přidáme ostatní suroviny. Zamícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch dejte jakékoli ovoce, které milujete, pokud budete dávat mražené a má v sobě přirozeně hodně vody, obalte ho trochu moukou nebo lépe bramborovým škrobem. Pečeme cca půl hodinky na 180 stupňů.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta


Srdečně zdravím, vyzkoušen Váš další recept, a povedlo se. Bublanina akorát sladká a krásně nadýchaná. Během pár dní pro velký úspěch upečená hned 2x 🤤😋.. první pokus byl s mraženými jahodami, druhé pečení s čerstvým rybízem. Moc děkuji za inspiraci.
Miluji od Vás i mini Pavlova. Mohu prosit o receptík na ten lahodný ..lehoučký … jemný … deluxe :)) krém? Kávový byl …bych řekla :))
Přeji Vám báječné léto
Lenka – Ostrava / Krmelín 🙂
Hezký den, Lenko, to mě těší, děkuji moc 🙂 Krém na pavlova je úplně jednoduchý – stačí svařit smetanu s kávou a následně přidat bílou čokoládu , poměr smetany a čokolády 2:1, vychladit a a druhý den vyšlehat, je možné přidat trochu mascarpone na zpevnění krému. Děkuji moc, Vám také krásné pohodové léto 🙂