
Ovesné vločky, minimum mouky, med místo cukru a spousta ovoce…. tohle mlsání je fajn 🙂
Těsto:
- 100 g jemně mletých ovesných vloček
- 30 ml teplého mléka
- 100 g másla pokojové teploty
- 50 g cukru a 50 g medu nebo 100 g medu
- 1 lžička vanilky
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 120 g polohrubé mouky
Na ozdobu:
- jakékoli sezónní ovoce – borůvky, maliny, rybíz apod.
Vločky namočíme do teplého mléka aby nasákly a trochu povolily. Ostatní suroviny přidáme prostým smícháním a dobře promícháme těsto. Připravíme si formu na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem nebo jiným tukem, jak jsme zvyklí. Těsto vlijeme dovnitř, je poměrně hutné, takže ovoce, které dáme potom na povrch, se nepropadne. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta

