
Milují je děti. milují je manželé, pes kouká zpod stolu nešťastně, že nic nepadá… tohle jídlo prostě máme rádi. Navíc tyhle vafle v norské úpravě v sobě mají krásné suroviny – žitná mouka, podmáslí, kardamom… Rustikálnost z nich přímo tryská 🙂
Co budeme na přípravu potřebovat:
Těsto:
- 90 g žitné mouky
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 1 lžička mletého kardamomu
- 200 ml mléka
- 200 ml podmáslí
- 3 vajíčka
- 125 g rozpuštěného másla
- 100 g cukru krystal
Nejprve v míse dobře promícháme sypké suroviny – mouky, cukr, sodu, kardamom. Přidáme vajíčka, mléko a podmáslí a promixujeme, nakonec vlejeme vychladlé rozpuštěné máslo a necháme 15 – 20 minut odležet. Vafle pečeme ve vaflovači dle chuti – 2-3 minuty pro spíše měkké, 4-6 minut pro křupavější.
Kdybyste se rozhodli vyzkoušet a povedlo se, nebo i nepovedlo, budu ráda za váš komentář 🙂
Severu zdar Vaše Markéta

